Dijaški dom Tabor se nahaja blizu starega mestnega jedra ter avtobusne in železniške postaje. V neposredni bližini doma se nahaja Gimnazija Ledina, nedaleč stran pa tudi številne druge šole (Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana, Šolski center Ljubljana, Srednja zdravstvena šola, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Ekonomska šola, Frizerska šola, Srednja medijska in grafična šola, …). 
Območje doma je ograjeno in varno. Dom sestavljajo tri stavbe v katerih je prostora za 333 dijakov in dijakinj.
Dom je namenjen dijakom, ki obiskujejo srednjo šolo v Ljubljani oz. njeni okolici in si želijo pridobiti večjo samostojnost, odgovornost, krepiti vrednote in kvalitetno preživljati prosti čas.

V domu imamo večnamensko dvorano za plesne, filmske, kulturne, glasbene, izobraževalne in druge prireditve. Za medsebojno druženje dijakov smo uredili dva večja prostora. V klubski sobi v stavbi C se nahaja TV, prostor gosti razne fotografske razstave naših dijakov in manjše dogodke na ravni doma. V stavbi A pa imamo popolnoma prenovljeno sobo z novo biljard mizo ter ročnim nogometom.

Dom razpolaga z ograjenim zunanjim igriščem in novim sodobnim fitnesom. Za potrebe drugih prostočasnih dejavnosti nudimo glasbeno sobo in klavirnice za učenje klavirja, atelje za likovno dejavnost, kabinet za elektrotehniško dejavnost, strelišče za zračno puško, atelje za fotografijo in video, dvorano za namizni tenis in plezanje, domsko knjižnico, računalnico in čajne kuhinje.