Obvestilo – preventivni ukrepi

Spoštovani,

V skladu s splošnimi navodili NIJZ in posodobljenimi navodili s strani MIZŠ smo v DD Tabor sprejeli načrt ravnanja v primeru novega virusa COVID-19.
Kljub široki stopnji obveščenosti prebivalstva s strani različnih institucij vas tudi po tej poti obveščamo o najnujnejših preventivnih ukrepih, ki imajo namen zmanjšati širjenje virusa.

  • Pomembno je izogibanje osebam, ki kažejo vidne simptome bolezni.
  • Pomemba je osebna higiena, umivanje rok, higiena kašlja in prezračevanja prostorov.
  • Pomembno je, da znate prepoznati najbolj tipične bolezenske simptome, ki so: povišana telesna temperatura,  nahod in izcedek iz nosu, kašelj, pri težjih oblikah občutek pomanjkanja zraka, slabo počutje in utrujenost.
  • Pomembno je, da v primeru ugotovitve tipičnih simptomov pri sebi, ravnate mirno in s svoji nadaljnjimi akcijami ne prispevate k širitvi virusa. Potrebno je poklicati osebnega zdravnika in svojega vzgojitelja, ki bosta poskrbela, da boste dobili ustrezna navodila za nadaljnje korake.

O vseh usmeritvah, ki jih bomo prejeli s strani nadrejenih, vas bomo nemudoma obvestili preko vaših vzgojiteljev in preko vseh ostalih oblik obveščanja. Predvsem pa poskrbimo za svoje zdravje in si s premišljenimi akcijami prizadevajmo, da bo ta val šel mimo nas.

mag. Šemso Mujanovič, ravantelj