Domijada 2019 – nogomet 1. mesto

Domska ekipa v sestavi : A. Mohar, I. Radić, M. Vesel, Ž. Janeš, M. Mihelič, D. Debeljak, M. Car in D. Knavs, se je letos po razburljivih tekmah v predtekmovanju ponovno kvalificirala za domijado.
Tik pred odhodom je ekipa izgubila še kapetana T. Debeljaka, tako da na Roglo nismo potovali kot favoriti, a vseeno trdno odločeni, da bomo naredili vse za ponoven uspeh.

Turnir se je začel s polfinalno tekmo proti ekipi Dijaškega doma Ruše, ki se je na igrišču takoj postavila izrazito obrambno, hkrati pa vešče izkoriščala naše napake. Končni rezultat 3 : 3, ni realen prikaz moči na terenu, toda čakali so nas penali. Na našo srečo so igralci iz Ruš zgrešili v četrti seriji, M. Mihelič pa je izkoristil priložnost in nas popeljal v finale.

V finalu nas je čakala ekipa iz Nove Gorice, ki nas je premagala v predtekmovanju, tako, da je bila naša motivacija na visoki ravni in celotna tekma je bila v znamenju Tabora. Zelo hitro smo povedli, razliko ves čas povečevali, razigrali vse igralce in slavili več kot prepričljivo zmago. Končni rezultat 6 : 1, je bil odraz odlične igre, ki nasprotnikom ni dopuščala nobenih možnosti.

Dijaški dom Tabor je postal prvak 2. zapored.

Skupinska slika Domijada 2019