Fotografska razstava – Novoletna Ljubljana

Decembrske praznične luči so se v Ljubljani ugasnile že pred dvema tednoma, božično-novoletni prazniki so mimo. V spominu so nam ostali prizori fantastičnih nebesnih teles, planetov, satelitov, kometov in utrinkov, ki so v pravljičnih barvah prekrili nebo nad staro Ljubljano. V tistih mrzlih nočeh ste lahko v množici obiskovalcev videli tudi številne fotografe, ki so v svoje fotoaparate, nasajene na stojala, lovili svoje zvezdne utrinke.

Med to množico fotografov so se nekaj prazničnih večerov zapored pomešali tudi člani našega domskega foto krožka. Fotografiranje nočnih prizorov je tudi zanje postal poseben izziv, ki ga niso želeli zamuditi. Kljub mrazu in gneči, jim je uspelo ujeti zanimive motive, čeprav morda sorodne, pa vendar jih je vsak od avtorjev videl in doživel na svoj način.

Fotografiranje nočnih prizorov ni enostavno, fotografom pa vendar nudi veliko užitkov pri iskanju prave osvetlitve, kompozicije, zornega kota snemanja, lovljenju zanimivega motiva in pravega trenutka prazničnega vrveža. Pri tem so bili dobrodošli vsi nasveti in pomoč, ki jo je predvsem mladim članom foto krožka nudil Miha.

Božično-novoletni praznični utrip se je umiril, Ljubljana pa je še vedno ostala lepa. Še vedno bo izziv številnim fotografom, domačim, še bolj tujim.

Naše domske fotografe pa čakajo že novi izzivi, zato upam, da bo nocojšnji razstavi kmalu sledila nova.