Lokostrelstvo v DD Tabor

V letošnjem šolskem letu smo v dijaškem domu Tabor začeli s tečajem tradicionalnega lokostrelstva. Treninge izvajamo v domski dvorani pod vodstvom izkušenega trenerja in strokovnjaka Roberta Levstka, ki skrbi za varno in strokovno izvedbo tečaja. Dijaški dom Tabor je dijakom omogočil brezplačno izposojo lokostrelske opreme in udeležbo na tečaju, ki poteka dve uri tedensko od oktobra do marca.

Lokostrelstvo je več kot le športna disciplina. Lokostrelstvo združuje zdravo mero fizičnega napora in psihične stabilnosti. Gibalne komponente pri lokostrelstvu imajo pozitiven kompenzacijski učinek na posledice dolgotrajnega sedenja in »računalniške poze«. Zbranost, umiritev misli in sposobnost prepričati samega sebe v uspeh, ob pripravi in izvedbi vsakega posameznega strela, pa prinaša neprecenljive izkušnje pri premagovanju vsakodnevnega šolskega stresa. Disciplina, ki je potrebna za varno izvajanje dejavnosti navaja dijake na prilagajanje in sprejemanje odgovornosti za lastna dejanja.  Poleg pozitivnih učinkov dviganja samozavesti in vztrajanja za dosego izbranega cilja  ima lokostrelstvo svojo socialno noto v druženju, zdravi tekmovalnosti in osebnemu napredku. Z lokostrelstvom se lahko ukvarjajo vsi ljudje od rane mladosti do pozne starosti.

V mesecu marcu bomo tečaj zaključili z obiskom 3D lokostrelskega poligona v dolini Drage, kjer bodo dijaki preizkusili svoje lokostrelske veščine in se družili v idiličnem naravnem okolju Karavank.