• . Kotnikova ulica 4
    1000 Ljubljana
    p.p. 4444
    . 01 2348840
    . 041 359 977
    .
    . 01 2348855

    . 01 2348848 / ravnatelj
    . 01 2348849 / tajništvo
    . 01 2348847 / računovodstvo
    . 01 2348854 / svetovalna sl.
    . 01 2348858 / vodja prehrane
    . 01 2348857 / kuhinja
    . 01 2348862 / hišnik
    . 01 2348861 / računalnica
    . 01 2348859 / pralnica
    . 01 2348853 / vzgojitelj A
    . 01 2348856 / vzgojitelj B
    . 01 2348860 / vzgojitelj C
    . matična št.: 5055555000
    davčna št.: SI60977329
  • več...

Svetovni dan hrane

16. oktober 2014

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo za zdravje sta za letošnjo obeležitev izbrala geslo “OSTANKI HRANE, ZAVRŽENA PRILOŽNOST”.
V okviru kuharskega krožka smo se posvetili Svetovnemu dnevu prehrane, ki je bil 16. oktobra. Nekaj razmišljanj so nanizale dijakinje prvih letnikov …

  • Živimo v času, ko nakup hrane za marsikoga predstavlja veliko finančno breme, zato lahko k zmanjševanju količine odpadkov prispeva vsak izmed nas.
  • Prišli smo do ugotovitve, da če želimo spreminjati svet, moramo začeti pri sebi.
  • Pod drobnogled smo vzeli domsko prehrano, kjer ostane veliko hrane in nanizali nekaj vzrokov in rešitev, da bi bilo teh ostankov čim manj.
  • SESTAVLJANJE JEDILNIKOV:
    – redno sodelovanje dijakov
    – pestra nabava živil
    – nesprejeto hrano izločiti iz jedilnika
    – možnosti večje izbire
  • MEDSEBOJNI ODNOSI
    – pozorna postrežba
    – upoštevanje prehrambenih navad dijaka
    – prilagajati količino servirane hrane (več, manj)
  •  OSEBNA AKTIVNOST DIJAKA
    – ozaveščanje o zdravi prehrani
    – spoštovanje do hrane, posebno do novitet
    – na krožnik naložiti malo manj, pa se po potrebi vrniti po re-pe-te, ker so včasih bolj lačne oči kot želodec.