Meddomski nagradni izlet 2014

V četrtek, 22. maja je bil v organizaciji Športno kulturnega društva vzgojiteljev Ljubljana  nagradni izlet, ki so se ga udeležile dijakinje in dijaki iz skoraj vseh ljubljanskih dijaških domov. Iz našega doma so se izleta udeležile Anja, Kaja, Nuša, Nikita, Pina in Zala.

Pot nas je tokrat vodila na Notranjsko, v kraje, kjer so doma mnogi naši dijaki. Najprej smo se mimo Cerknice popeljali do Križne jame. V varnem spremstvu dveh lokalnih vodnikov smo si jo ogledali, še posebna atrakcija je bila vožnja s čolnom po jamskem jezercu, deloma v popolni temi. Po ogledu jame smo pot nadaljevali v Loško dolino do Gradu Snežnik. Tudi tukaj nas je pričakala  vodička in nam razkazala enega od najbolj obnovljenih in z notranjo opremo ohranjenih gradov v Sloveniji. Ker smo bili po tem ogledu že pošteno lačni, smo v hladni senci grajskega parka pomalicali, se malo spočili, igrali odbojko in badminton, metali frizbi, nekateri pa so na prijetnem soncu enostavno zaspali.

No, s tem našega izleta še ni bilo konec. Na poti proti Ljubljani smo se ustavili še na Cerkniškem jezeru, kjer smo si v Dolenjem jezeru ogledali Muzej Cerkniškega jezera. Prijazen in zabaven domačin nam je svetovni jezerski fenomen najbolj nazorno in razumljivo predstavil s pomočjo edinstvene makete.

Za nagrado za celodnevni trud smo vsi udeleženci izleta, ki je minil v čudovitem vremenu in prijetnem druženju dijakov iz različnih ljubljanskih dijaških domov, ob koncu dobili še sladoled.

Med vožnjo proti Ljubljani je predsednik Športno kulturnega društva vzgojiteljev Ljubljana podelil še diplome in pokale športnikom in športnim ekipam, ki so se v iztekajočem se šolskem letu najbolj izkazale na meddomskih športnih tekmovanjih. V naš dijaški dom smo prinesli 2 zmagovalna pokala, ki so ga osvojili fantje v namiznem tenisu in streljanju z zračno puško,  dve priznanji za osvojeno drugo mesto,  dekleta v namiznem tenisu ter fantje v šahu, ter prizanje dekletom v strelstvu za osvojeno 3. mesto.

In za piko na i ob povratku nas je na dvorišču dijaškega doma čakala torta velikanka, ki so jo tisto popoldne naredili v okviru prireditev Tabor na Taboru!