Fotografska razstava Maše Kokalj

V klubski sobi je bila v sredo, 29. 5. otvoritev fotografske razstave Maše Kokalj, dijakinje 3. letnika Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer fotografski tehnik.
Maša ljubi naravo in ta njena narava se nam skozi objektiv njenega fotografskega aparata predstavi v posebni luči. Na  razstavljenih panojih so njene muce tako žive, da bi jih skoraj lahko pobožali, njeno cvetje je tako sveže in barvito, da skoraj zadiši v svojem pomladnem razkošju. In skoraj slišimo brenčanje čebele in let metulja, ko letata od cveta do cveta.

Še posebno zanimivi pa so njeni eksperimenti v programu fot shop, ki predstavlja za mlade fotografe pravi izziv za preizkušanje v kreativnosti in iskanju vedno novih izraznih oblik. Tako preoblikovani  dobijo njeni mucki neko povsem novo, skoraj mistično  dimenzijo.

In tu je še njena prijateljica, ki jo je ujela v trenutkih sprostitve in sprehoda ob nabrežjih Ljubljanice.

Maša, otrok Poljanske  doline,  ima za opazovanje narave zelo izostreno oko. Še posebno, ko jo  odkriva skozi fotografski objektiv. Naravo gleda in jo interpretira na sebi svojstven način. Mi, ki njene fotografije gledamo, pa jih takoj vzamemo za svoje, se z njimi poistovetimo, si rečemo, to je tudi naša narava, tudi mi jo vidimo na tak način.

Razstava bo odprta do 11. junija.