Obisk – društvo Never Give Up

V četrtek, 16.5.2013, se je v domu odvila prav posebna prireditev, katere glavne teme so bile dobrodelnost, solidarnost in pomoč drugim.

Velikokrat govorimo o dobrodelnosti, še posebno v sedanjih kriznih denarnih časih. Dobrodelnost pa je še marsikaj drugega, ko ne gre samo za denar, ampak za pripravljenost pomagati, biti humanitaren. Na tem področju pa se Slovenci velikokrat izkažemo.

Tudi v Dijaškem domu Tabor se trudimo in pomagamo deliti dobrodelnost.

S pomočjo gospe Angele, dobrotnice iz Amerike, smo ustanovili poseben sklad, namenjen pomoči uspešnim dijakom, ki izhajajo iz socialno šibkih družin in težko plačujejo oskrbnino za bivanje v domu. To pomoč iz Angelinega sklada v domu podelimo dvakrat na leto.

Zbirali smo igrače, ki smo jih namenili Društvu za nenasilno komunikacij in šolske potrebščine, ki smo jih skupaj z ostalimi dijaškimi domovi iz Slovenije podarili Rdečemu križu.

Že več let pa zbiramo zamaške. Najprej smo jih zbirali za deklico Mijo, nato za deklico Anjo, sedaj pa smo jih zbrali za prav posebno priložnost …

Drugim lahko pomagamo na več načinov, lahko prispevamo finančna sredstva ali stvari, ki jih ne potrebujemo več, lahko koga obiščemo ali pa le namenimo pozitivne misli in našo pozornost. Vsekakor pa se vedno, ko pomagamo drugemu človeku v stiski, počutimo bolje in polepšamo svet sebi in ostalim.

To pa nam je iz svojih izkušenj potrdil naš gost Matej Markovič, gonilna sila društva Vztrajaj –NEVER GIVE UP, ki je zbranim predstavil svoje delo.

V imenu Dijaškega doma Tabor smo mu predali zamaške, ki smo jih zbrali. Nabrali smo jih 67 kg, ampak vemo, da številke niso pomembne, pomembna so dejanja.

Ker nas je naš gost zelo navdušil, vemo, da bomo še naprej vztrajali, zbirali zamaške in po svojih močeh pomagali drugim. Saj kot smo slišali se tudi z majhnimi koraki daleč pride.