Predstava “Nickel stuff”

Predstava bo v sredo, 7.3.2012 ob 19:30 v Slovenskem mladinskem gledališču, Vilharjeva 11, Ljubljana. Vabljeni!

Bernard-Marie Koltès
NICKEL STUFF
Režija: Ivica Buljan
Koprodukcija: SMG in SNG Opera in balet Ljubljana

Igrajo: Primož Bezjak, Neda R. Bric, Joseph Bunn, Damjana Černe, Jernej Gašperin, Ivan Godnič, Jose, Olga Kacjan, Janja Majzelj, Denis Porčič, Ređep Ramadani, Matej Recer, Yuki Seki, Marinka Štern, Kenta Yamamoto, Lukas Zuschlag,

Predstavo Nickel Stuff po filmskem scenariju Bernard-Marie Koltèsa na oder Mladinskega postavlja Ivica Buljan, ki je s postavitvami del tega znamenitega francoskega sodobnega dramatika požel že veliko uspehov. Predstava nastaja v koproduciji s SNG Opero in baletom Ljubljana, v njej pa bodo poleg igralcev  Mladinskega ter plesalcev ljubljanskega baleta zaigrali tudi  trije gostje, Jose, Denis Porčič in Jernej Gašperin.

O zgodbi

Nickel Stuff je zgodba, ki se dogaja v osemdesetih letih v predmestju Londona. Nickel je ime kluba, v katerem se zbirajo najboljši plesalci in med seboj tekmujejo. Glavni junak je izjemni plesalec Tony (Primož Bezjak), ki je na tekmovanju zmagal dve leti zaporedoma. K zmagi mu je pomagal poseben plesni korak, ki ga je poimenoval Nickel Stuff. Toda tokrat je zmagal temnopolti plesalec Babilon, ki zato vzbudi Tonyjevo ljubosumje. Tony dela kot skladiščnik v trgovini, ki jo ima v lasti Armenec Gurian (Ivan Godnič). Robert (Matej Recer) nagovarja Tonyja, naj oropa Gurianov trezor in se dokoplje do denarja. Tony ima zapleteno ljubezensko razmerje z Jackie (Damjana Černe), katere sin je neprilagojeni najstnik Jo (Lukas Zuschlag/Jernej Gašperin). Tony je razočaran nad novim slogom plesa (break, hiphop), zato  namerava zapustiti  Anglijo. Mamo (Marinka Štern) prosi za denar, vendar mu ga ta ne da. Zato se odloči, da bo prestrašil Guriana in mu vzel denar iz pisarne ob trgovini, vendar ga po nesrečnem naključju ubije. Na koncu se spet sreča s svojim tekmecem Babilonom in mu pokaže vse plesne korake, s katerimi je zaslovel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *