Izdelava BIO svečk iz odpadnega jedilnega olja

6. december 2018

Danes smo gostili g. Bogdana iz socialnega podjetja Bolje, ki nam je predstavil okoljski problem odpadnega jedilnega olja iz katerega smo nato izdelali okolju prijazne svečke, ki prav prijetno dišijo. V nedeljo na prazničnem sejmu si jih boste lahko od blizu pogledali in jih tudi odnesli s seboj.

Več...

Posadi svojo rožco

26. september 2018

Dijakinje so si na delavnici posadile svoje rožice, za katere bodo lepo skrbele v svojih domskih sobah ????  

Hvala Vrtnarstvu Čuden za podarjene rožice!

Več...

Ustvarjalne delavnice – oktober 2017

24. oktober 2017

Tudi tokrat so se naše dijakinje izkazale in lepo okrasile dijaški dom. Na prvi delavnici so najprej ustvarjale jesensko vzdušje v domu, na naslednji pa so nam pripravile prave umetnije iz buč.

Ps: Prsti so ostali celi 🙂

Več...
 • Mentor

  Saša Šterk

 • Kontakt

  sasa.sterk@ddt.si

 • Urnik

  Po predhodnem obvestilu

 • Na ustvarjalnih delavnicah bomo iskali navdih v naravi, literaturi, spominih in čisto vsakdanjem življenju. Iz starega bomo ustvarjali novo, iz neuporabnega uporabno. Uporabljali bomo različne tehnike: lepljenje, rezanje, barvanje, kuhanje, šivanje, ….
  Poudarek bo na ideji, ki se kasneje prelije v konkretno obliko, v sliko, uporaben predmet ali dekorativni izdelek, ki bo krasil dom, dijaško sobo ali pa bo darilo prijatelju.
  Na delavnicah bomo pripravili tudi izdelke, ki bodo namenjeni za »prodajo« na Prazničnem sejmu (mila, balzami, voščilnice, nakit …).