Streljanje z zračno puško

Strelci dijaškega doma Tabor so bili udeleženi  na vseh tekmah meddomske strelske lige ljubljanskih dijaških domov. Fantje so dosegli drugo mesto med ljubljanskimi dijaškimi domovi.

Znova vabljeni vsi, ki vas streljanje z zračno puško zanima.

TnT 2/17 – Streljanje z zračno puško

V okviru Tabora na Taboru so se dijaki na našem strelišču pomerili v streljanju z zračno puško. Druženje je bilo zelo prijetno.

Več...

Streljanje z zračno puško

Strelci dijaškega doma Tabor so se v šolskem letu 2016/17 udeležili že štirih tekem meddomske strelske lige ljubljanskih dijaških domov. Ekipa fantov je do sedaj zelo uspešno nastopala in računa na ponovno uvrstitev na regijsko prvenstvo in »Domijado«, kjer se bodo pomerili na državnem nivoju. Ekipa deklet se letos osvežuje z novimi strelkami, ki kažejo spodbudne rezultate. Naši dijaki so nastopili tudi na srednješolskem prvenstvu in zasedli odlične uvrstitve. V februarju nas čaka še zadnje kolo, ki ga bomo gostili pri nas na Taboru.

Znova vabljeni vsi, ki vas streljanje z zračno puško zanima.

Utrinki – Domijada 2016

V petek 22.4.2016 smo se v popoldanskih urah utrujeni, a polni lepih doživetij vrnili z 54. Domijade na Rogli.
Kot ponavadi, so tudi tokrat dijaki Dijaškega doma Tabor uspešno zastopali naš dom, saj so dosegli:
 • 1. mesto v streljanju posamezno (dijak Blaž Sluga)
 • 1. mesto na izboru izdelka likovne delavnice na temo Spoštujmo vse (dijak Timotej Rosc)
 • 2. mesto na fotografskem natečaju s sliko “Brezdomec” (dijak Andraž F. Bačovnik)
 • 2. mesto v šahu – dekleta
 • 2. mesto v streljanju – fantje ekipno

Slikovni in video material si lahko ogledate na FB strani Domijada 2016.

Domijada 2013 – strelska ekipa

V našem dijaškem domu je dolga tradicija strelstva kot interesne dejavnosti. Letošnjo zmagovalno ekipo so sestavljali dijaki Martin Marolt, Luka Veber in Matej Kraševec. Le ti so se udeleževali strelskih tekmovanj, sodelovali so z krajevno skupnostjo in sklepali prijateljstva s svojimi vrstniki v sklopu tekem.
Letos so  bili neustavljivi in tako premagali vso konkurenco v državi, kar so potrdili tudi s PRVIM MESTOM na letošnji Domijadi, ki je potekala 25. in 26. aprila 2013 na Rogli. Ni bilo vedno lahko a smo ovire skupaj uspešno premagovali.

ČESTITKE FANTOVSKI STRELSKI EKIPI DIJAŠKEGA DOMA TABOR LJUBLJANA

 • Mentor

  Stane Švigelj

 • Kontakt

  stane.svigelj@guest.arnes.si

 • Urnik

  po dogovoru

 • Strelski krožek poteka na strelišču Dijaškega doma Tabor, predvidoma enkrat tedensko. Člani strelskega krožka sodelujejo na petih prvenstvenih tekmovanjih ljubljanskih dijaških domov z dekliško in fantovsko ekipo. Obe tričlanski ekipi sta oblikovani na podlagi rezultatov streljanja. V domu bomo letos organizirali eno meddomsko tekmovanje. Ostale tekme potekajo v domovih po Ljubljani, ki so udeleženi v tekmovanje.