MGL 1. abonmajska predstava – mjuzikel RENT

1. november 2017

Ogled prve abonmajske predstave (RENT – mjuzikel) bo v četrtek, 9.11.2017 ob 18:00 uri. Za skupni odhod iz recepcije doma se dobimo ob 17:30 uri. Bodite točni in ne pozabite MGL kartic. Zaradi dolge predstave bomo zamudili večerjo in vam bomo za ta dan naročili suho večerjo, ki jo boste prejeli pri kosilu.

Več o predstavi …

Več...

Jonathan Larson
Rent  –  mjuzikel

Predstava traja 2 uri in 45 minut in ima 1 odmor.

Nastopajo
Mark Cohen Matic Lukšič
Roger Davis Filip Samobor
Mimi Marquez Viktorija Bencik Emeršič
Tom Collins Gregor Gruden
Angel Dumott Schunard Voranc Boh k. g.
Joanne Jefferson Ana Dolinar Horvat
Maureen Johnson Lena Hribar
Benjamin »Benny« Coffin III Gaber K. Trseglav
Gospod Jefferson, Policijski oficir, Gospod Grey, Pastor Jožef Ropoša
Gospa Jefferson, Pamela, Oseba pod odejo, Alexi Darling, Gospa Davis Urša Kavčič k. g.
Prvi ropar, Gordon, Brezdomec, Diler Metod Banko k. g.
Drugi ropar, Paul, Brezdomec, Gostilničar Uroš Buh k. g.
Tretji ropar, Steve, Čistilec oken, Fant Tilen Udovič k. g.
Gospa Cohen, Ali, Brezdomka Anja Möderndorfer k. g.
Sue, Policistka, Dekle, Gospa Marquez Katja Škofic k. g.
Glasbeniki / Miha Petric/Miha Meglič (kitara)
/ Jan Sever/Sanja Mlinar Marin (klaviature 1)
/ Davor Herceg/Nejc Škofic (klaviature 2)
/ Goran Rukavina/Aleš Avbelj (bas)
/ Žiga Kožar/Anže Žurbi (bobni)
Kratek komentar o predstavi:

Mjuzikel Rent je zaživel na newyorški off-Broadway sceni v prvi polovici devetdesetih let 20. stoletja, nato pa se zaradi uspeha pri občinstvu in kritiki kmalu preselil na uradni Broadway. Jonathan Larson je okoli sedem let aktivno ustvarjal svoj megahit; prepletel ga je z avtobiografskimi elementi in si ga zamislil kot posodobljeno različico slovite opere Giacoma Puccinija La Bohème.

 

Abonma v Mestnem gledališču 2017/18

6. september 2017

Ob začetku šolskega leta vas vabim, da se pridružite novi gledališki sezoni. Ogledi kulturnih prireditev se štejejo v izbirne vsebine, za kar se ob koncu šolskega leta prejme potrdilo za 20 ur.

Cena celotnega abonmaja znaša 35 evrov in se plača preko domske položnice v dveh obrokih.
Prijave sprejema vzg. Mira Žlajpah do 15. septembra 2017.

V domu bomo organizirali oglede abonmajskih predstav, ki bodo na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 18:00 uri.
Vključeni bomo v abonma

Več...

RADOVEDNI, ki vključuje 6 predstav na velikem odru in eno po izbiri na Mali sceni.

Repertoar abonmaja RADOVEDNI 2017/2018:

Posebnost tega abonmaja je predstavitev uprizoritve oziroma dramskega besedila pred pričetkom predstave in vodeni pogovor z ustvarjalci po koncu predstave.

Abonma v Mestnem gledališču 2014/15

4. september 2014

Ob začetku šolskega leta vas vabim, da se pridružite novi gledališki sezoni. Ogledi kulturnih prireditev se štejejo v izbirne vsebine, za kar se ob koncu šolskega leta prejme potrdilo za 20 ur.

Cena celotnega abonmaja znaša 37 evrov in se plača preko domske položnice v dveh obrokih.
Prijave sprejemam (vzg. Mira Žlajpah) do 11. septembra 2014.

Več...

V domu bomo organizirali oglede abonmajskih predstav, ki bodo na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 18:00 uri.
Vključeni bomo v abonma RADOVEDNI, ki vključuje 6 predstav na velikem odru in eno po izbiri na Mali sceni.

Repertoar abonmaja RADOVEDNI 2014/2015

Posebnost tega abonmaja je predstavitev uprizoritve oziroma dramskega besedila pred pričetkom predstave in vodeni pogovor z ustvarjalci po koncu predstave.

Mentorica: Mira Žlajpah, B stavba

3. predstava abonmaja MGL 2013/14

8. januar 2014

Vabljeni na 3. abonmajsko predstavo z naslovom Cafe Dada v Mestnem gledališču Ljubljana, ki bo v sredo, 22.1.2014 ob 20:00. Predstava bo na Mali sceni MGL,  zato so samo za to predstavo druge vstopnice, ki jih prejmete tik pred predstavo.  Skupni odhod iz domske recepcije ob 19:30 uri.

Več...

Naslov predstave: Cafe Dada (Jaša Koceli)

Nastopajo:

 

Revolucionarji in neprilagojenci iz švicarskega Cabareta Voltaire

Skupina mladih umetnikov je 5. februarja 1916, sredi prve svetovne vojne, v Zürichu odprla kultni nočni lokal s kulturnim programom. Šestčlansko moštvo – tj. pet mladeničev in mladenka (Hugo Ball, Emmy Hennings, Tristan Tzara, Richard Huelsenbeck, Jean Arp in Marcel Janco), ki so pred vojno iz različnih držav pobegnili v Švico –, je naslednjih nekaj mesecev neumorno pripravljalo večere nenavadnih recitalov, plesov, glasbe in razstav, ki so napadali in smešili obstoječo kulturo in družbeni red. Imenovali so jih izumitelji, norci, revolucionarji, neprilagojenci in sanjači.

Razburljiva hoja na meji med umetnostjo in šalo

Dadaisti so prvo svetovno vojno označili kot kapljo čez rob družbenih anomalij in razglasili smrt civilizacije, kot jo poznamo. Klic po novemu redu in človeku so oblikovali s sredstvi norčevanja, nespoštljivosti, črnega humorja in absurda. Razrezali so svet in ga sestavili v pesem. Prepričajte se, kakšni so skoraj stoletje kasneje – v Caféju Dada leta 2013!

Razburljiva hoja na meji med šalo in umetnostjo iz tega obdobja nas spominja, kako biti naiven, pogumen, odprt in vitalen, kako najti razlog za ustvarjanje skozi iskanje popolnega užitka in smisla igre. Mestno gledališče ljubljansko na Čopovi 14 odpira čisto poseben lokal, galerijo in teater. Vse to je Café Dada. Izbran repertoar, pijača, sladkarije, ambient in zabava so zagotovljeni!

·  Hugo Ball Matej Puc

·  Emmy Hennings Nina Rakovec

·  Tristan Tzara Domen Valič

·  Richard Huelsenbeck Jernej Gašperin

·  Jean Arp Jure Henigman

·  Marcel Janco/André Breton Jure Kopušar k.

1. predstava abonmaja MGL 2013/14

22. oktober 2013

Vabljeni na 1. abonmajsko predstavo v Mestnem gledališču Ljubljana, četrtek, 7.11.2013 ob 18:00.
Vključeni smo v abonma RADOVEDNI, kjer bo na začetku predstave predstavitev uprizoritve, na koncu pa vodeni pogovor z ustvarjalci predstave.
Naslov predstave: 
Adam in Eva  (ljubezenska drama)

Več...

Skupni odhod iz recepcije doma ob 17:30! Predstava traja 1 uro in 5 minut in nima odmora.

Nastopajo

V zanikrni sobi velemestnega hotela Eden se prepirata Moški in Ženska. Prepir traja že tri dni, je strasten in nasilen, gre za življenje in smrt: Moški odhaja na vlak, Ženska ga poskuša na vsak način zadržati.

Obkladata se z vsemi mogočimi zmerljivkami, preklinjata, kričita, pojasnjujeta, si grozita z besedami, iglami za klobuk, skokom skozi okno, sovražita se in obenem ne moreta narazen. Hotel Eden je verjetno poln podobnih parov v enaki ljubezenski vročici, mesto pa polno podobnih hotelov. Ko v sobo vdre skrivnostni Gospod v črnem in odvleče Moškega s seboj, se Ženska zares požene skozi okno. Zbudi se v podzemlju. Moški, ki jo je zapustil, se medtem vozi v vlaku, kjer mu družbo delajo nuna, oholi general, gospod s križanko in drugi bolj ali manj ekscentrični potniki. Ko iz časopisa izve za samomor svoje partnerke, se Moški še sam vrže pod vlak. Nadčasovna odmeva Adama in Eve, torej Moškega in Ženske, se skupaj znajdeta v pogoreli sobi, polni srebra, oleandrov in belih vrtnic. Mrakobni natakar prinese penino in govori o ladji z »one strani«: zdi se, da sta Moški in Ženska po izhodu iz Raja drug drugega našla tudi v vicah … Ponovno se zaljubita drug v drugega, privlačnost znova steče, vse se začne še enkrat od začetka. Mi vemo, da smo isto zgodbo že gledali, a Moški in Ženska vstopata vanjo očiščena in povsem na novo, z nevednim in naivnim vzhičenjem … Še enkrat in spet in spet in spet in spet … V večnosti zgodbe med spoloma.

Ekspresionistična enodejanka Adam in Eva (1922) enega največjih hrvaških piscev 20. stoletja, dramatika, romanopisca, pesnika in esejista Miroslava Krleže je grajena v treh delih, od katerih se prvi dogaja na zemlji, tretji v posmrtju, drugi pa nekje vmes. Osrednja lika, brezimna Moški in Ženska, ki ju že naslov vzpostavlja kot obči, arhetipski prapar Adama in Evo, sta ujeta v partnersko razmerje, iz katerega ni mogoče najti izhoda. Krleža skozi realistično zastavljene medčloveške odnose, ekspresiven in duhovit dialog ter množico stranskih likov, ki v dogajanje vpeljejo fantastiko in simbolno, slika farsičnost univerzalne človeške situacije v svetu.

  • Mentor

    Jerneja Verboten

  • Kontakt

    jerneja.verboten@guest.arnes.si

  • Urnik

    Od ponedeljka do četrtka ob 18 uri.

  • Dijaški abonma vključuje šest predstav na velikem odru in eno predstavo po izbiri na Mali sceni.