Foto krožek

V domskem foto krožku se srečujemo dijakinje in dijaki, ki nas zanima fotografija. Fotografiramo s svojo in domsko fotografsko opremo, zadnje čase pa seveda tudi s fotofoni. Vsak teden se redno srečujemo v Ateljeju 207, kjer pregledujemo fotografsko literaturo in svoje fotografije, pripravljamo foto delavnice (portret, tihožitje), radi pa gremo tudi na fotografski potep po ljubljanskih ulicah in parkih. V Galeriji Klubska soba pripravljamo fotografske razstave, sodelujemo na meddomskih fotografskih razstavah in Domijadi, radi pa se udeležujemo tudi otvoritev fotografskih in drugih razstav v mestnih galerijah in muzejih. Seveda se s fotoaparati udeležujemo vseh domskih prireditev in dogodkov, fotografije potem razstavimo na stenah domskih hodnikov.

Krožek vodimo ob pomoči mentorja – vzgojitelja domske dijakinje in dijaki, ki obiskujemo Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo. K sodelovanju vabimo vsako leto nove člane, četudi brez osnovnega poznavanja fotografije in fotografske opreme.

TnT 2/17 – Fotografska razstava

Dijaki 3.d razreda Srednje šole za oblikovanje in fotografijo so nam pripravili čudovitno razstavo svojih umetniških del. Pod taktirko L. Buoanassisi je bilo poskrbljeno tudi za kulturni del razstave. Dela so razstavljena v klubski sobi v C stavbi. Vabljeni na ogled.

Več...

Meddomska fotografska razstava

V sredo, 12. aprila je bila v Klubski sobi otvoritev meddomske fotografske razstave. Svoje fotografije na temo Povezani zmagujemo, razstavljajo mladi fotografi iz šestih dijaških domov. V priložnostnem programu je prvič v našem domu nastopil domski Ukulele band. Razstava bo odprta do 3. maja. Vabljeni na ogled.

Več...

Fotografska razstava – Novoletna Ljubljana

Decembrske praznične luči so se v Ljubljani ugasnile že pred dvema tednoma, božično-novoletni prazniki so mimo. V spominu so nam ostali prizori fantastičnih nebesnih teles, planetov, satelitov, kometov in utrinkov, ki so v pravljičnih barvah prekrili nebo nad staro Ljubljano. V tistih mrzlih nočeh ste lahko v množici obiskovalcev videli tudi številne fotografe, ki so v svoje fotoaparate, nasajene na stojala, lovili svoje zvezdne utrinke.

Več...

Med to množico fotografov so se nekaj prazničnih večerov zapored pomešali tudi člani našega domskega foto krožka. Fotografiranje nočnih prizorov je tudi zanje postal poseben izziv, ki ga niso želeli zamuditi. Kljub mrazu in gneči, jim je uspelo ujeti zanimive motive, čeprav morda sorodne, pa vendar jih je vsak od avtorjev videl in doživel na svoj način.

Fotografiranje nočnih prizorov ni enostavno, fotografom pa vendar nudi veliko užitkov pri iskanju prave osvetlitve, kompozicije, zornega kota snemanja, lovljenju zanimivega motiva in pravega trenutka prazničnega vrveža. Pri tem so bili dobrodošli vsi nasveti in pomoč, ki jo je predvsem mladim članom foto krožka nudil Miha.

Božično-novoletni praznični utrip se je umiril, Ljubljana pa je še vedno ostala lepa. Še vedno bo izziv številnim fotografom, domačim, še bolj tujim.

Naše domske fotografe pa čakajo že novi izzivi, zato upam, da bo nocojšnji razstavi kmalu sledila nova.


Oglejte si celotno galerijo...

Utrinki – Domijada 2016

V petek 22.4.2016 smo se v popoldanskih urah utrujeni, a polni lepih doživetij vrnili z 54. Domijade na Rogli.
Kot ponavadi, so tudi tokrat dijaki Dijaškega doma Tabor uspešno zastopali naš dom, saj so dosegli:
 • 1. mesto v streljanju posamezno (dijak Blaž Sluga)
 • 1. mesto na izboru izdelka likovne delavnice na temo Spoštujmo vse (dijak Timotej Rosc)
 • 2. mesto na fotografskem natečaju s sliko “Brezdomec” (dijak Andraž F. Bačovnik)
 • 2. mesto v šahu – dekleta
 • 2. mesto v streljanju – fantje ekipno

Slikovni in video material si lahko ogledate na FB strani Domijada 2016.

 • Mentor

  Andrej Čepin

 • Kontakt

  andrej.cepin@guest.arnes.si

 • Urnik

  glej oglasne deske

 • Namen krožka je vzpodbuditi in izživeti ustvarjalnost, ki jo nosi vsak dijak v sebi. V šolskem letu izpeljemo kreativni tečaj digitalne fotografije pod vodstvom zunanjega sodelavca.

  V krožku pripravljamo tudi redne mesečne fotografske razstave.